Főlap
Szalagfüggönyről Gyakori kérdések Referenciák Rólunk Elérhetőségek

AMIT A SZALAGFÜGGÖNYRŐL ÁLTALÁBAN  ÉRDEMES TUDNIA
(A többi a szakember dolga…)

A szalagfüggöny hazánkban kb. 20 éve lett igen népszerű.  A hagyományos függönyökhöz képest  lényegesen sokoldalúbb. Nincs szüksége többé a régi,hagyományos neylon függönyére. Könnyebbé válik a  nagytakarítás is, hiszen nem kell többé függöny mosással  fáradoznia. A szalagfüggönynek ugyanis van egy nagy előnye: portaszító tulajdonsággal rendelkezik. A dekoratív  megjelenés mellett előnye még a minőség és a tartósság is. Látványos változást idéz elő lakásban, irodában egyaránt.

ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEI:

Szalagfüggönyök nemcsak a nagy üvegfelületek ideális árnyékolói. Lakások, irodák, bankok, orvosi rendelők stb..  árnyékolására, illetve térelválasztásra egyaránt alkalmasak  a nagy szín és textilválasztéknak köszönhetően. A páratlan textilkollekció lehetőséget ad Önnek, hogy a szalagfüggöny is illeszkedjen harmonikusan a környezetéhez.
Ezeket a függönyöket a nap sugarai sem teszik tönkre. Inkább az szokott történni, hogy a kedves megrendelő 5-6 év után már megunja. Ekkor a karnis  megmarad és a szalagfüggöny lamellákat más színre, más textilre cseréli.

MŰKÖDÉSE:

A szalagfüggöny két fő részből áll: A karnis, egy bonyolultabb szerkezet. Ez végzi a lamellák forgatását, illetve akár teljesen oldalra is húzhatók vele a függönylamellák.  Az elfordítás és széthúzás kézzel vagy elektromos működtetésű motorral egyaránt lehetséges. A másik fő része a lamella, amely valójában mint egy függöny elvégzi a fény szabályozását úgy, hogy közben díszíti is a helyiséget. A lamellák szélessége  általánosan  127 mm, de igény esetén keskenyebb 89mm-es lamellákat is tudunk készíteni.

TEXTIL KOLLEKCIÓ:

A kintről és belülről egyaránt esztétikus látványt nyújtó szalagfüggönyt több mint 40 fajta textilből és kb. 300 színben tudjuk egyedi méretvétel után készíteni. (a hagyományos színárnyalatok mellett elegáns, vidám, mediterrán jellegű színeket is talál) A textilek fényzáró és fényáteresztő anyagokból is készülhetnek. A fényzáró— általában PVC alapanyagú— textilek kiválóan alkalmasak számítógéptermek és nedves, párás helyiségek árnyékolására is. A szalagfüggöny lamellák portaszító bevonattal kezeltek, illetve UV védelemmel ellátottak, ez segíti a tartósságát. A hagyományos függönnyel ellentétben ezt nem kell évente több alkalommal mosni, így idő és pénzmegtakarítást is eredményez.

 KARNIS:

Fehér színű alumínium anyagból készül. A  karnist el tudjuk helyezni mennyezetre, álmennyezetre, oldalfalra egyaránt.  Ferde síkú, illetve tetőtéri  ablakokra is vállaljuk a felszerelést.

 

SZALAGFÜGGÖNY TISZTÍTÁSA HÁZILAG:

A karnist egy kicsit nedves és mosószeres szivaccsal vagy ronggyal lehet letörölni. A szalagfüggöny lamellák egy portaszító réteggel vannak felület kezelve, ezért makacsabb szennyeződések nem keletkeznek rajtuk. Az esetlegesen megjelenő port óvatosan letörölhetjük ügyelve, hogy a lamellák ne sérüljenek. Ne szereljük le a lamellákat és ne mossuk kádban, vagy mosógépben!


Kapcsolódó referenciák, a megrendelők véleménye a szalagfüggönyökről a teljesség igénye nélkül:

„Fürdőszobánkba kerestünk függönyt. Lipták Úr tanácsára döntöttünk a szalagfüggöny mellett. Ha kell beengedi a fényt, ha elfordítjuk a szomszédok nem látnak be. Szerintem klassz lett.

Z. Tamásné   Tiszaújváros

 

          

„Köralakú ablakomra egyszerűen sehol nem tudtak jó árnyékoló megoldást ajánlani. Végül  megfogadtam Lipták Úr ötletét és a szalagfüggöny valóban a legjobb megoldás lett. Köszönjük a Lipták Árnyékolástechnikának a pontos, precíz munkát!

                                                            A.  Jánosné        Kazincbarcika

 

 

„Különleges igényemet teljesítette a Lipták Árnyékolástechnika. Azt szerettem volna ha egy olyan „dízájnos” szalagfüggönyt készítenek a tárgyalónkba, amely befedi a falat, megakadályozza a belátást, de fényt is enged be, és nem takarja el középen a stukkóval díszített fali tükröt.

Valamennyi igényemet teljesítették. Köszönjük a jó ötletet és a precizitást!

               M. József  ügyvezető   Szerencs

 

  „  Kis alapterületű lakásomban gondot jelentett, hogy a háló részt mivel tudnám esztétikusan eltakarni a vele egy légtérben lévő nappali résztől. Szakemberük nagyon jó megoldást javasolt erre, ami nem más, mint a szalagfüggöny. Ha akarom behúzom a függönyt és ezzel már meg is oldódott a térelválasztás. Nekem nagyon tetszik.
Köszönet a precíz, pontos munkáért.

                                        H. Anita   Miskolc

 

Ön is szépíteni szeretné otthonát? Esetleg az iroda helyiségek szalagfüggönyözése vált időszerűvé?

Telefonáljon és munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!     

 

         Telefonszámunk:   06/30/997 5158

 

Reméljük, hogy Önt is a elégedett megrendelőink táborában tudhatjuk!

Egy ilyen irodában öröm dolgozni. A szalagfüggönyöket vállalkozásunk készítette.

Vissza a főlapra